Om oss

Plus-Plus är en outtömlig saga om kreativitet, rotad i dansk kvalitet och design.

Med en unik form och en värld av färger för barn och fria själar i alla åldrar, inspirerar Plus-Plus människor överallt att leka fritt.

Vad är Plus-Plus?

Frigör kraften i din fantasi med Plus-Plus! Med sin unika design i en enda form erbjuder Plus-Plus gränslösa möjligheter för kreativitet. Plus-Plus finns i två storlekar: Plus-Plus, där varje bit mäter 20 mm x 12 mm, riktat till barn i åldrarna 4-5 år och äldre, och Plus-Plus BIG, där varje element mäter 50 mm x 30 mm och ger en säker lekmiljö från 0+ år. Från ett enda upprepat element är möjligheterna oändliga när du ger liv åt dina idéer i både 2D- och 3D-former. Denna unika pedagogiska leksak förbättrar inte bara finmotoriska färdigheter utan tänder också kreativitetens gnista, främjar fokus och tålamod. Ge dig in i en värld av sprudlande färger och låt din fantasi sväva när du skapar fängslande platta mosaiker eller dyker in i tredimensionella skapelser. Med Plus-Plus frigörs din fantasi genom enkelheten i en enda form.

Plus-Plus är populärt bland lärare och inom utbildningssektorn på grund av de taktila elementen och de öppna lekmöjligheterna som stimulerar finmotoriska färdigheter och kreativitet. Det är perfekt för alla som vill utmana sina kreativa färdigheter och kan användas som en familjeaktivitet, med vänner eller som en möjlighet att varva ned.

Utvecklande lek

Plus-Plus är populärt bland lärare och inom utbildningssektorn på grund av de taktila elementen och de öppna lekmöjligheterna som stimulerar finmotoriska färdigheter och kreativitet. Det är perfekt för alla som vill utmana sina kreativa färdigheter och kan användas som en familjeaktivitet, med vänner eller som en möjlighet att varva ned.

Det finns många utvecklande fördelar med Plus-Plus:
• Utveckling av finmotoriska färdigheter
• Sensorisk utveckling
• Färg och form-lära
• Räkna och sortera
• Tredimensionella perspektiv
• Ingenjörskonst
• Problem-lösning
• Fantasifull lek

Man är aldrig för ung eller gammal för att leka med Plus-Plus och det finns inget fel sätt att leka!

Vad är Plus-Plus gjort av?

Plus-Plus är tillverkat av LDPE-plast, vilket är en förkortning för låg densitetpolyeten. Denna typ av plast används i många olika produkter, till exempel klämbara flaskor, beläggningar för pappersmjölkkartonger och plastpåsar för bröd och frysta livsmedel. Det är en hållbar och flexibel typ av plast som också lämpar sig väl för leksaker. Våra basplattor och hjul är tillverkade av ABS, ett material som vanligtvis används i byggklossar.

Vi väljer noggrant ut och litar på våra leverantörer, och det mesta av våra råmaterial produceras inom EU. Ändå genomför vi extra tester av allt produktionsmaterial för att säkerställa att de uppfyller våra kriterier.

Plus-Plus är 100% återvinningsbart. När det inte längre leks med rekommenderar vi att du återvinner ditt Plus-Plus eller, ännu bättre, ger dem vidare till nya användare eller sparar dem för framtida generationer.

Produktsäkerhet

Det är viktigt för oss att våra produkter inte innehåller skadliga material som kan vara farliga för barn.

Vi säkerställer detta genom:
• Plus-Plus testas kontinuerligt och godkänns enligt EU:s leksaksstandarder: EN 71-1, 71-2, 71-3 och REACh.
• Fri från ftalater, PVC och BPA. Nordamerika: ASTM / CPSIA.
• Tester utförs av externa och oberoende laboratorier.
• Plus-Plus är godkänt för mat och dryck.
• Plus-Plus är fritt från ftalater.
• Plus-Plus inklusive vår förpackning är fria från PVC.

Vårt syfte

På Plus-Plus har vi stor tilltro till de små – barnen och våra bitar. Genom åren har vi lärt oss en del genom att observera vad som händer när de två möts. Att den enklaste formen och ett fritt sinne kan skapa de största underverken. Att lek finns inom oss. Att lek bör vara oförutsägbar. Ju mer man lämnar utrymme för överraskningar, desto större blir belöningen.

Vi startade Plus-Plus eftersom vi ville att lek skulle vara en outtömlig saga. Vi började med en form eftersom vi visste att ibland kan för många alternativ stå i vägen för den fria leken. Vi hade en känsla av att begränsningar skulle vara befriande. Så vi valde enkelhet. Det vackra är att Plus-Plus inte har förändrats det minsta sen starten. För barn och lekfulla själar har inte förändrats.

Men föräldraskap har. Idén att lek alltid måste ha ett resultat tar över. På något sätt räcker det inte med att en leksak är en leksak i sig själv; moderna föräldrar vill ha inbyggda färdigheter och kompetenser. De förväntar sig avkastning på investeringen i sina barns fria tid. Och det vi ser är att stress och problem med mental hälsa tar över hos våra unga, samtidigt som barnen leker mindre och mindre. Det ser ut som om barndomen förlorar en väsentlig del.

Därför är vi här för att ändra på det. Vi är här för att vi litar på barnen. De vet vad de ska göra. Och det enda vi alltid kommer att värna om är deras rätt att leka fritt.

Med en unik form frigör vi leken.